Diensten en tarieven

Diensten

Vanzelfsprekend kunt u contact met mij opnemen als u een vertaling of revisie nodig heeft vanuit het Engels naar het Nederlands. Maar ook als er een drukproef moet worden gecontroleerd of als u bijvoorbeeld nog even iemand naar een tekst wilt laten kijken voordat deze gepubliceerd wordt, ben ik u graag van dienst.

Moedertaalbeginsel

In principe vertaal en reviseer ik alleen naar het Nederlands. Ik ben namelijk voorstander van het moedertaalbeginsel, d.w.z. dat een vertaler vanuit de betreffende vreemde taal naar zijn of haar moedertaal vertaalt. Hoe goed je ook bent in de vreemde taal, je mist toch meestal net het gevoel voor nuances en de idiomatische rijkdom van een moedertaalspreker – uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Back translations

Er kunnen echter omstandigheden zijn waarin het juist een voordeel of zelfs een vereiste is om niet een moedertaalspreker van de doeltaal te zijn. Bijvoorbeeld als specifiek gecontroleerd moet worden of de brontekst goed is geïnterpreteerd, of bij zogeheten back translations. Ook voor dit soort opdrachten ben ik beschikbaar.

Tarieven

De tarieven die ik hanteer, zijn afhankelijk van verschillende factoren. U kunt daarbij denken aan de moeilijkheidsgraad van de tekst, korte of lange deadline, gaat het om een beëdigde vertaling, eventuele korting, enzovoort. Daarnaast is het type tekst van belang: de vertaling van een termenlijst van 200 woorden vergt aanzienlijk meer tijd dan die van een algemene tekst van dezelfde omvang voor een breed publiek.

Kortom, voor een exacte prijsbepaling kunt u het beste vrijblijvend een offerte aanvragen. Dat kan via info@ninjatranslations.com of het contactformulier (zie Contact). Vermeldt u daarbij uw contactgegevens, het type opdracht (vertaling, revisie, enz.), het aantal woorden en de deadline en stuur bij voorkeur de brontekst mee. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Algemene voorwaarden

Op al mijn offertes en/of overeenkomsten met opdrachtgevers zijn algemene voorwaarden van toepassing.